A tűzhelyeken keletkezett hamut pléhvödörbe gyűjtsük. Tilos a hamut a szemetesbe önteni, mert az meggyulladhat!

A tűzgyújtáshoz papírt, forgácsnak való fát, és tűzifát biztosítunk. Robbanásveszélyes és tilos bármilyen folyékony halmazállapotú begyújtást elősegítő olaj, petróleum, vagy benzin használata! Ha az előző tüzelésből parázs marad hátra, és erre folyékony gyújtóst töltünk, akkor gáz keletkezik, ami berobbanhat, égési sérüléseket és hatalmas pusztítást végezhet.

A kályhán tilos és tűzveszélyes szárítani! Az ottfelejtett dolgok meggyúlódhatnak, vagy a kályhára ráolvadhatnak.

A ház légkondicionáló/hő-befújó berendezését kapcsolják le, amikor nem tartózkodnak a házban.

Télen, a szobákban keletkezett nagy meleg esetén inkább a fűtőtesteket zárják le, mintsem hosszabb ideig szellőztessenek. A fűtőtesteken ne szárítsunk ruhát, erre a célra biztosított a szárító állvány.

A házakban tilos a dohányzás! Az teraszon vagy udvaron megengedett. A cigarettacsikket kérjük az erre a célra használt hamuzókba tenni!

A plusz biztonság kedvéért a gázpalackot használat után zárjuk el!

Amikor nem tartózkodnak a vendégház területén, szíveskedjenek becsukni az ablakokat. Záporok-zivatarok esetén a nyitott ablakon keresztül befolyó víz károsítja a padlózatot.

A vendégházakba házi kedvenceket tilos bevinni!

Állatbarát vendégeinket tisztelettel megkérjük, hogy az esetlegesen idevetődő kutyákat és macskák ne etessék, a kerítésen kívül adják oda az esetleges ételmaradékot! Ugyanebből a meggondolásból kérjük, hogy a kertkaput csukva tartani szíveskedjenek, különösen, amikor nem tartózkodnak az udvarban.

Kérjük tisztelettel, hogy a szemetet szelektíven gyűjtsék! Az üveget, a műanyagot és a fémdobozokat az ebből a célból kihelyezett tartókba tegyük (a kazánházban).

A vezetékes víz iható, hatóságilag ellenőrizve van.

A WC öblítő gombját ellenőrizzék, használat után, mert ha a víz nem záródik, akkor könnyen meglehet, hogy víz nélkül marad a kút, ami kellemetlenséget von maga után.

Az emeleti szobákba és a kis ház galériájára utcai cipő nélkül vagy papuccsal mehetnek fel!

Az udvaron lévő padokra és székekre találnak szőnyegeket, szivacsokat. Ugyanitt olyan takarókat is tartunk, amelyeket bátran letehetnek, akár a zöld fűre is. A házban található ágyterítőket és takarókat kérnénk, hogy ne használják a házon kívül!

Kérjük, őrizzék meg a csendet! Nem engedélyezett semmiféle gépzenének az udvarban történő hallgatása! Nem tartozik a tiltás alá a dalolás, éneklés, vagy bármilyen hangszeren való játszás (pl. hegedű, gitár, harmonika, stb.).

Hálásak vagyunk, ha bármely rendellenesség észrevétele esetén értesítenek (pl. csepegő csap, meghibásodott felszerelés, stb).

Kérjük, hogy eredeti állapotában őrizzék meg a szálláshelyet és a berendezési tárgyakat!

A szálláshelyen esetlegesen okozott kárt a helyszínen kötelesek rendezni! Ha a használati tárgyak a használat közben romlanak el vagy törnek el, szívesen vesszük a jelzést a történtekről, hogy mielőbb kijavíthassuk a hibát.

 

Fenntartjuk a jogot, hogy megválogassuk a vendégkörünket!

Köszönjük szépen megtisztelő figyelműket és megértésűket!

Kellemes időtöltést kívánunk!

ELÉRHETŐSÉGEK

537075, Székelyderzs

Bővebb információkért keressenek bennünket az alábbi elérhetőségeken:

orbanpanzio.szekelyderzs@yahoo.com

+(40) 754 910 116

megvalosult_a_magyar_kormany_tamogatasaval_bga_alap

Copyright © 2020 – Orbán Panzió